Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Πρώτη απόπειρα για custom interface στο iPod touch

Ήρθε λοιπόν και για έμενα ο καιρός να κάνω jailbreak το iPod touch(1st gen) μου αφού πλέον η μαμά Apple έπαψε να μας υποστηρίζει. Τις τελευταίες μέρες (από το jailbreak και μετά) δεν έχω πάψει να ασχολούμαι με το δύστυχο και έχω περάσει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς και επόμενο βήμα του καψίματος δεν μπορούσε παρά να είναι η απόπειρα μου να δημιουργήσω το πρώτο μου theme/interface. Η δημιουργία ενός interface για οποιαδήποτε multimedia device ήταν πάντα η τρέλα μου και το όνειρο μου...έχω ξοδέψει πολλές ώρες στο internet απλώς χαζεύοντας interfaces (concepts και μη) και άλλες τόσες σχεδιάζοντας, κάποιες φορές στο μυαλό μου και άλλες στο pc, το ιδανικό interface για εμένα. Έτσι λοιπόν όταν μου δόθηκε η δυνατότητα και τα απίστευτα εργαλεία για modification που κυκλοφορούν στην jailbreak κοινότητα δεν μπορούσα παρά να πραγματοποιήσω ό,τι μέχρι τώρα είχα ως σκέψη στο μυαλό μου(δεν κρύβω πως αν γνώριζα τις δυνατότητες παραμετροποίησης θα είχα κάνει jailbreak πολύ νωρίτερα).

Ας περάσουμε και στο ψητό της υπόθεσης. Το όνομα του (project name για την ακρίβεια) myOS.87:

Προς στιγμήν το μόνο που έχω "ολοκληρώσει" είναι η LockScreen ακολουθούν screenshots διαφόρων περιπτώσεων χρήσης και μια γρήγορη περιγραφή των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν.


Αυτήν είναι η μορφή της UnlockScreen σε μια συνηθισμένη περίπτωση δίχως κάποιο τραγούδι να παίζει στο background.
To unlocking της συσκευής γίνεται με ένα απλό πάτημα στην οθόνη στο σημείο που βρίσκεται η κλειδαριά.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι:
-Clock Hide: Για να εξαφανίσω το κλασικό ρολόι του iOS
-LockscreenClock-12H: Είναι το plugin που χρησιμοποιήθηκε για την εμφάνιση της ώρας και της ημερομηνίας τροποποιημένο (βασικά του άλλαξα τα φώτα) από εμένα ώστε να έρθει στα μέτρα μου, με χρήση νέας γραμματοσειράς που πέρασα στο iPod (Century Gothic) και background που είχα σχεδιάσει κάποτε στο photoshop
-Clear LockScreen: Για να φύγει ο κλασικός slider για το unlock και να υπάρξει δυνατότητα για tap to unlock, με λίγο πείραγμα παραπάνω εξαφανίστηκε και το μήνυμα (το theme ήταν ρυθμισμένο μόνο για την αγγλική γλώσσα)

Αυτήν είναι η μορφή της UnlockScreen μετά από διπλό πάτημα του Home Button (εμφάνιση των iPod Controls οπουδήποτε).
Εργαλείο:
-Music Bar Extended: Εδώ δεν έχω πειράξει τίποτα το Music Bar Extended είναι ένα καταπληκτικό plugin που εμφανίζει αυτήν την μπάρα στην πάνω πλευρά της συσκευής για έλεγχο του κομματιού που παίζει. Αν και δεν το θεωρώ αναγκαίο να υπάρχει καθώς ήδη διαθέτει τέτοια λειτουργία το iOS ωστόσο είναι απίστευτα όμορφο και δεν μπόρεσα να αντισταθώ.
Αυτήν είναι η μορφή της UnlockScreen όταν παίζει ένα τραγούδι.
Εργαλείο:
-SnowCover Pro: Ένα ακόμα καταπληκτικό εργαλείο που σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις την κλασική προβολή του artwork στην UnlockScreen όταν παίζει ένα τραγούδι. Επιπλέον προσθέτει δυνατότητα ελέγχου με απλά gestures (προς τα δεξιά: προηγούμενο κομμάτι, προς τα αριστερά: επόμενο, πάνω-κάτω: αυξομείωση έντασης) καθώς και δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης του τρόπου εμφάνισης. Σε αυτήν την περίπτωση σχεδίασα δικό μου θέμα για το snowcover ώστε να το φέρω στα μέτρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: